preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Potražite nas na

Vijesti iz školstva
MZO novosti
CARNet novosti
EFOS novosti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2016.

Ukupno: 226404
Ovaj mjesec: 4267
Ovaj tjedan: 1185
Danas: 35
Događanja i natjecanja tijekom školske godine

POSJET AZILU

Izvor: https://www.google.hr/search?q=azil&tbm=isch&source=lnt&tbs=itp:clipart&sa=X&ved=0ahUKEwjtgZ

U petak, 12. listopada 2018. , posjetili smo azil za napuštene pse u Nemetinu.

Prikupljali smo novac kako bismo im mogli pokloniti nešto hrane. Dejlatnica Azila, Lucija, nas je dočekala i sve nas jako lijepo primila i uputila. Jako je otvorena i ljubazna. Na sve što nas je zanimalo dobili smo odgovor. Oduševila nas je čistoća i urednost. Šetali smo pse u grupama, u dobrom društvu i raspoloženju. Svaki pas ima svoje ime, svoju priču i poseban je na svoj način. Nije bilo nikakvih problema niti poteškoća i zbilja smo uživali u posjeti. Srce nam je puno što smo pomogli koliko smo bili u mogućnosti. Bilo je to divno iskustvo. Nadamo se ponovnoj posjeti!

Učenica 2.b razreda

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 10. 2018. 22:09

Posjeta tvornici Bernarda d.o.o.

Izvor: https://www.google.hr/search?q=Posjeta+tvornici+Bernarda+d.o.o.&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ve

Maturanti naše škole posjetili su 10. listopada 2018. Pušćine, Nedelišće i Varaždinske toplice. Posjetili su tvornicu madraca Bernarda d.o.o. i imali su priliku vidjeti proces proizvodnje madraca i jastuka. Prilikom završetka posjeta dobili su prigodne poklone.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2018. 20:07

EUROPSKI DAN JEZIKA

I ove je godine naša škola obilježila manifestaciju Europski dan jezika. Naši su učenici pripremili tradicionalna i kulturna obilježja engleskog, njemačkog, mađarskog i albanskog jezika. Uz pregršt tradicionalnih jela, učenici su na zanimljiv i kreativan način obilježili taj dan i time pokazali kulturno bogatstvo jezika koje uče i govore.
U sklopu projekta "Abeceda pismenosti", zajedno s partner školom OŠ Vladimir Becić Osijek, učenici su pokazali međukulturalnu toleranciju i bogatstvo drugih kultura i jezika.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 9. 2018. 21:26

14. Tirenin Kazališni kamp - 7 raznovrsnih kazališnih radionica Vijest ima dokument u privitku

Teatar Tirena organizira 14. po redu Kazališni kamp koji će se odvijati u Zagrebu. U periodu od 18. lipnja do 5. srpnja očekuje Vas 7 radionica, u trajanju od 2 do 4 dana: 

* Kako razviti priču * Redateljska radionica * Ja, klaun * Dramatizacija *

Procesna drama * Rad na monologu * Mjuzikl 

U prilogu su opisi radionica, datumi održavanja pojedinih radionica i prijavnica. Popunjenu prijavnicu treba poslati na e-mail: teatartirena@gmail.com

  Detaljnije informacije na:

+385 95 172 4639 (Anita Jelić)

teatartirena@gmail.com 

www.tirena.hr

www.facebook.com/teatartirena

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 5. 2018. 10:56

POSJET PREDSJEDNICI

Učenici naše Škole, njih 45 u pratnji nastavnicaI. ŠPIRANOVIĆ, Z. BIUKLIĆ, M. MESIĆ-ŠKORIĆ, M. KURTOVIĆ, M. ŠUTALO, 26.5. posjetili su Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Pantovčaku. 

Nakon obilaska i prijema kod predsjednice učenici su puni dojmova i oduševljenja napravili skupnu fotografiju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 5. 2018. 13:56

Manifestacija "Hrvatska volontira" 21.-25.05.2018.

Učenici Ekonomske i upravne škole Osijek  manifestaciju "Hrvatska volontira"  podržali su brojnim aktivnostima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 5. 2018. 19:02

POSJET UČENIKA HNK-u

U ponedjeljak, 28. svibnja 2018.g. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u 18.00 sati naši učenici će moći pogledati Verdijevu operu Trubadur.
To je treća od ukupno tri predstave koju su za ovu godinu imali u sklopu svog kazališnog abonomana.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 5. 2018. 18:49

FESTIVAL PAMETI

8.  „GRAND FINALE“ FESTIVALA PAMETI

U NOVOM SADU

Naši učenici po šesti  put za redom, plasirali su se u  „Grand finale“ međunarodnog  Festivala pameti, koji se održao  u zgradi AP Vojvodine, u Novom Sadu.

Ove godine pozvane su bile tri finalistice, naše škole: Elena Činčurak, 3.a, Klara Balić, 3.e  i  Helena Vlaškovac  iz 3.f  razrednog odjela.

U najuži izbor, plasiralo se 15 učenika. Naša učenica 3.e razrednog odjela, Klara Balić plasirala se na 12. mjesto „Grand finala“, od ukupno 1000 sudionika  iz 10 zemalja . 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 21:24

INTERSTENO

Školsko i Svjetsko Intersteno online natjecanje

Tijekom mjeseca ožujka učenici 1., 2., 3. i 4. razreda (smjer Upravni referent i Poslovni tajnik) natjecali su se na online školskom natjecanju iz Interstena. Natjecanje se sastojalo od slijepog deseteroprsnog pisanja teksta, a najboljih jedanaest učenika ostvarilo je pravo nastupa na Svjetskom Intersteno online natjecanju.

Svjetsko Intersteno online natjecanje održavalo se u razdoblju od 23. travnja do 9. svibnja 2018. godine, a mi smo ga u školi održali 3. svibnja 2018. godine u kabinetu 22.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 16:39

DOJMOVI UČENICA O IZVANUČIONIČKOJ NASTAVI

Naša razrednica, Vlasta Svalina, za vrijeme sata Engleskog nas je izvela van. Dok smo šetali Tvrđom pričali smo na engleskome jeziku. Iako se neki nisu najbolje snašli ovakva vrsta nastave nam se puno više svidjela, a u buduće ćemo se sve više snalaziti i bit će nam lakše pričati na engleskome jeziku. Mogli smo naučiti neke riječi koje možda ne bi naučili na nastavi. Bili smo bolje raspoloženi jer sat nije bio monoton kao što nekada zna biti. Naša razrednica za nas smišlja razne načine kako bi učili Engleski jezik i izvan učionice te nas je vodila i u American Corner koji nam se također jako svidio. Osim što je film koji smo gledali bio na Engleskom jeziku, bio je i jako poučan. Takva vrsta nastave nam se sviđa.

 Lucija Sudetić i Mia Grgić, 1.b

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2018. 13:02

MALA ŠKOLA ŽIVOTNIH VJEŠTINA Vijest ima dokument u privitku

POZIV

Info-centar za mlade, i ove godine, nastavlja provoditi Malu škola životnih vještina.

Mala škola životnih vještina sastoji se od četiri poludnevne radionice, a namijenjena je svim mladima, od 15 do 30 godina, s ciljem njihovog osnaživanja i unaprjeđenja njihovih socijalnih vještina.

Više o rasporedu radionica i temama možete pogledati ovdje ili u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2018. 12:50

PREDAVANJE O PRAVIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Dana 09. i 10. svibnja 2018.g. profesorice edukacijske rehabilitacije Nataša Tomljenović, ravnateljica Centar az obrazovanje odraslih "Validus" iz Zagreba, i Jelena Soudil - Prokopec stručna suradnica Škole, održale su predavanje za učenike 2., 3. i 4. razreda smjera Upravni referent.

Predavanja su organizirana u okviru predmeta Ljudska prava, s ciljem podizanja svijesti o pravima osoba s invaliditetom i specifičnostima u komunikaciji i suradnji s ovom populacijom na budućem radnom mjestu.

 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2018. 21:49

"DA SAM JA NA ČELU EUROPE"

Dana 09.05. 2018. god u organizaciji Europskog doma Slav.Brod održano je primanje, izložba i dodjela nagrada na temu "Da sam ja na čelu Europe". 
Naša učenica Lana Zubak iz 2.a razreda je među 287 kandidata osvojila drugo mejsto u svojoj kategoriji likovnih radova.
Čestitamo!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2018. 21:26

DRŽAVNO NATJECANJE

Državno natjecanje učenika u disciplini poslovni tajnik i Državna smotra upravnih referenta

Od 25. do 27. travnja 2018. godine, u Imotskom se održalo Državno natjecanje učenika u disciplini poslovni tajnik i Državna smotra upravnih referenta na kojoj je sudjelovalo dvoje naših učenika Antonio Tomić (3.c) i Marta Jović (4.a) u pratnji nastavnika mentora Dejana Goljevačkog i Vilsona Nićina.

Učenici su ostvarili odlične rezultate, a posebno se istaknuo Antonio Tomić koji je osvojio 2. mjesto na državnoj razini.

Više o dojmovima samih učenika pročitajte u sljedećem broju školskih novina.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 5. 2018. 21:54

Posjeta Udruzi MOGU

 

02. svibnja 2018. smo u pratnji profesora Hrvoja Biuklić i defektologinje Jelene Soudil-Prokopec posjetili Udrugu za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje „MOGU“.

Sudjelovali smo u kreativnoj radionici koju je vodila gđa. Mirta Kovačević iz Volonterskog centra Osijeku.

Educirali smo se o mogućnostima i dobrobiti volontiranja za cjelokupnu zajednicu ili društvo. Zajedno s učenicima Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek ispunjavali smo ankete i radne listiće uz pomoću kojih smo se međusobno više upoznali i radionicu učinili zanimljivijom crtajući našeg „idealnog“ volontera i ispisivanjem njegovih osobina.

Naravno, svi smo se složili kako je taj „idealni“ volonter zapravo samo naša imaginarna slika. Svi volonteri su jednako važni i jednako vrijede, zajedno kroz igru, zabavu i ponajviše dobru volju možemo pomoći ljudima oko sebe i osjećati se sretno i ispunjeno zbog dobrog djela koje smo učinili.

Nakon radionice obišli smo konje koje posjeduje Udruga „Mogu“ te smo im donijeli jabuke, mazili smo ih i kao i inače proveli najljepše sate u kojima smo se ujedno i educirali, zabavili i družili. Veselimo se idućem susretu i nadamo se da će to biti uskoro.

Anita Mesinger, 3.b razred

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 5. 2018. 21:14

MEĐUNARODNI DAN PLESA

U našoj je školi Dan plesa obilježen 26. travnja 2018. godine. Posjetile su nas plesna pedagoginja Mira Sekereš i voditeljica Suzana iz Plesnog studija Shine te našim učenicima, 2. i 4. razreda, pokazali koreografiju za dan plesa. Naši su učenici uživali i plesnim koracima obilježili tu manifestaciju.

Veliko hvala Plesnom studiju Shine i njihov divnim, nasmijanim i pozitivnim voditeljicama!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2018. 19:46

FESTIVAL ZNANOSTI 2018

Naša Škola bila je domaćin profesorima i studentima Pravnog fakulteta u Osijeku koji su vodili tribinu  s temom Otkrij pravnu kliniku. Voditelji tribine bili su profesorica Dubravka Akšamović, profesor Predrag Zima, asistentica Lidija Šimunović i asistent Toni Pranić koji su učenicima naše Škole pokušali otkriti svijet Prava te što je i kako djeluje  Pravna klinika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 12:55

Interational Evening of Poetra – Kreativna riznica

Ove je nedjelje 15. travnja 2018. godine jedan od najpoznatijih simbola grada na Dravi, pješački most, zasvijetlio u bojama Kreativne riznice.

Učenici su i ove godine bili na kreativnoj radionici International Evening of Poetry u pratnji prof. Svalina i prof Šnajder. Bili su oduševljeni čuti i vidjeti studente različitih jezika i kultura kako recitiraju najpoznatije pjesnike svoje zemlje.

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2018. 20:40

HIPPO 2018

Međunarodno natjecanje Hippo 2018 English Without borders

Učenici naše škole sudjelovali su u preliminarnom krugu međunarodnog Hippo natjecanja u znanju engleskoga jezika. 

Hippo 2018 English Without borders jest međunarodno natjecanje za učenike od 10 do 19 godina koje se šesti put zaredom održava u preko 26 zemalja diljem svijeta, a cilj mu je promocija važnosti poznavanja engleskog jezika, upoznavanje djece iz različitih zemalja, upoznavanje različitih kultura i primjena stečenoga znanja iz engleskog jezika.

Preliminarni (izlučni) krug održao se 24. veljače 2018. godine, a desetak učenika se natjecalo u dvije kategorije: Hippo 4 (prvi i drugi razred) i Hippo 5 (treći i četvrti razred), te Hippo 3.

U polufinalni (regionalni) krug natjecanja u ožujku bit će pozvano 10% najuspješnijih učenika, a oni najbolji u svibnju putuju na finale u Italiju

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2018. 20:33

FESTIVAL PAMETI

Mašta, kreacije, inovativnost.... Tako je danas (16. travnja) bilo u našoj školi.

Naime, tradiciju dugu pet godina, nastavili smo i ove šeste godine, organizirajući "Festival pameti".

Idejni začetnik, dr. Zdravko Živković iz Novog Sada posjetio nas je danas, a učenici trećih razreda kreirali su likove i predmete, na način da daju slobodu svojoj mašti i kreativnosti... 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 4. 2018. 22:27

Edukacija nastavnika

Kako je naša škola uključena u projekt osnaživanja različitih pismenosti, kroz mjesec ožujak i travanj proveli smo niz edukacija i usavršavanja za nastavnike Ekonomske i upravne škole Osijek i partner-škole Osnovne škole Vladimira Becića Osijek.

Tako smo ugostili 24. ožujka 2018. godine, doktora komunikologije Domagoja Morića iz Foruma za slobodu odgoja, koji je govorio o razumijevanju medijske pismenosti kod učenika te kako mediji utječu na promišljanje mlade populacije, dok nas je 14. travnja 2018. posjetio Ivan Mučnjak, voditelj Ureda za odnose s javnošću i drugim institucijama (HANFA), koji nas je educirao o financijskoj pismenosti i djelatnosti HRVATSKE AGENCIJA ZA NADZOR FINANCIJSKIH USLUGA.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 4. 2018. 16:40

ZIMSKE RADIONICE ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA

Učenici s teškoćama, Ekonomske i upravne škole Osijek, u vrijeme zimskih praznika, uz podršku svojih pomoćnica u nastavi, pedagoginje i edukacijske rehabilitatorice, odradili su nekoliko radionica.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2018. 19:36

UČIMO ZAJEDNO 4

"Info dan projekta Osječko-baranjske županije "Učimo zajedno 4" održan je 21. ožujka 2018. g.,  prvoga dana proljeća, na Svjetski dan osoba s Down sindromom i Dan darovitih učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2018. 16:51

POZIV UČENICIMA, NASTAVNICIMA I RODITELJIMA

21. ožujka 2018. obilježavamo prvi dan proljeća, Svjetski dan sindroma Down i Dan darovitih učenika. Toga dana naša Škola organizira i Info dan Projekta „UČIMO ZAJEDNO 4“ putem kojeg našim učenicima s teškoćama osiguravamo pomoćnike u nastavi.

Pozivamo predstavnike razreda da u dogovoru s predmetnim nastavnikom dođu u 12,30 sati u učionicu broj 14 (Velika zgrada) gdje će se održati Info dan Projekta „Učimo zajedno 4“ na kojem će se učenici Dramsko scenske skupine Škole predstaviti s igrokazom „Smičiklasova 13“  s kojom su nastupili na Županijskoj smotri LiDraNo 2018.

Pozivamo sve učenike, nastavnike i roditelje da se istog dana priključe obilježavaju Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u trisonomiji 21 kromosoma. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa daje se podrška borbi osoba s Down sindromom, kako bi im se osiguralo mjesto u vrtiću i školi te radno mjesto i bolja integracija u društvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 16:52

EUROPSKI KVIZ O NOVCU

Učenici 1. d, 1.e, i 1.f razreda sudjelovali su 16. ožujka 2018. god. na natječaju „Europski kviz o novcu“. Natjecanje je organizirala Hrvatska udruga banaka u suradnji  s udrugom Štedopis i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

"Europski kviz o novcu“, projekt Europske bankarske federacije, organizirao se ove godine po prvi puta kao natjecanje u cijeloj Europi, s ciljem povećanja financijske pismenosti mladih.

Mentorice učenika: Antonija Čalić i Sanda Duk

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2018. 17:29

POSJET NOVOM SADU

Dana, 09. ožujka 2018. godine, u pratnji profesora Hrvoja Biuklića, Dejana Goljevačkog, Vilsona Nićina i Hrvoja Kovača, posjetili smo grad Novi Sad gdje smo se, nešto više, upoznali s radom Skupštine AP Vojvodine.  

Primila nas je potpredsjednica Aleksandra Đanković koja nam je ukratko objasnila postupak donošenja odluka u pokrajinskoj Skupštini, radna tijela, prioritete  u regionalnoj suradnji i osnovne razlike između nacionalnog i pokrajinskog parlamenta.

Anita Mesinger, 3b

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 19:45

EUROPSKI PARLAMENT MLADIH

Dana 1. ožujka 2018. god. održalo se 13. regionalno zasjedanje Europski parlament mladih Hrvatske u Osijeku.

Zasjedanje je trajalo 4 dana. U Osijeku su se okupili mladi ljudi iz čitave Hrvatske, ali i iz cijele Europe. Oni su međusobno razmjenjivali ideje i vizije o budućnosti Europe te sklapali prijateljstva izvan granica vlastite zemlje. Raspravljali su o aktualnim temama vezanima za društvene, socijalne i ekonomske probleme u Hrvatskoj i Europi te sastavili rezolucije o kojima će se raspravljati prema pravilima Europskog parlamenta i koje u njemu imaju status savjetodavnog mišljenja mladih.

U 13. Regionalnom zasjedanju sudjelovali su i učenici Ekonomske i upravne škole Osijek. Sudjelovali su Lorena Škrinjar, Teo Kupčinovac, Juraj Čurić, Adrian Poznić i Lucija Vuknić. Ovi učenici su tijekom četiri dana zasjedanja imali priliku pokazati svoje znanje ekonomije i engleskog jezika te primjeniti ih u praksu i realnost.

Učenici su bili oduševljeni jer su uvidjeli kako njihovo znanje, vještine i godine truda kroz učenje kompetiraju s ostatkom učenika hrvatske pa tako i Europe.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2018. 21:08

MLADI PODUZETNIK

Dana, 2. ožujka 2018.g. prof. Ljiljana Dumančić je s učenicama D.Pakšec, Anamarija Bagudić i Nika Pavičić sudjelovala na natjecanju “Mladi poduzetnik
u Valpovu.

Učenice su osvojile prvo mjesto koje dijele s učenicama iz Đakova .

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2018. 18:40

POKRENI SVOJ POSAO Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira predavanje na temu Pokreni svoj posao” koje će se održati u četvrtak 15. ožujka 2018. s početkom u 17 sati u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek.

Uz predavanje na temu „Pokreni svoj posao“ sudionici će dobiti primjenjive alate koji im mogu pomoći u realizaciji poduzetničkih ideja. Kratki kviz znanja i brzine najsretnijim sudionicima omogućit će i zanimljive nagrade.

Studijski programi ZŠEM-a:

•          Preddiplomski studij ekonomije i managementa

•          Preddiplomski studij poslovnog prava i ekonomije

•          Preddiplomski studij poslovne matematike i ekonomije

Mogućnost međunarodne studentske razmjene i odlična statistika zapošljavanja samo su neke od brojnih prednosti koje studij ZŠEM-a osigurava svojim studentima.

Posjetite našu prezentaciju i saznajte zašto je ZŠEM među tri najbolje poslovne škole Istočne Europe.

 

Zainteresirani učenici trebaju se javiti do srijede 14. ožujka 2018., pedagoginji Škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2018. 18:31

Izložba Nikola Tesla

Mind of THE future

U srijedu, 7. ožujka 2018. god., učenici drugih, trećih i četvrtih razreda su u pratnji ravnateljice, pedagoginje škole i voditeljice Dunje Novak, posjetili izložbu u Zagrebu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2018. 08:42

PONOS DOMOVINE

PONOS  DOMOVINE - jačanje  domoljublja  i  društvenih  vrijednosti

Eliminacijsko  natjecanje   Ponos  domovine,  održano  je 1. ožujka  2018. god. u 13:00 putem  interneta,  za  5  županija  istočne hrvatske.

Na  eliminacijsko  natjecanje  u  Ekonomskoj  i  upravnoj  školi Osijek, pristupilo  je  15  učenika . Učenici  su  za  15  minuta  morali  riješiti  40  pitanja  iz  kataloga  s  555  pitanja,  koja su obuhvaćala  pitanja  iz geografije, povijesti, kulture, vjeronauka, etike i domovinskog rata.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2018. 08:20

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

 

    

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2018. 08:44

MEĐUNARODNI DAN MATERINSKOGA JEZIKA

„Prava je domovina zapravo jezik!“ – Humboldt

21. veljače međunarodni je Dan materinskog jezika. Posvećen je baš svakomu jeziku svijeta, a gotovo ih je šest tisuća,  jer je svaki jezik svomu izvornom govorniku materinski.

Materinski jer je to prvi jezik koji osluškujemo (još dok smo tjelesno povezani s majkom), prve riječi koje čujemo izgovara majka, to je jezik kojim izgovaramo prve riječi. Materinski jezik je jezik kojim najbolje možemo izraziti svoje misli, svoje osjećaje, iskazati sebe.

 

Petar Preradović, Rodu o jeziku

O jeziku, rode, da ti pojem,
O jeziku milom tvom i mojem!
O preslatkom glasu onom
U komu te mile majke
Usnivahu slatke bajke,
Koga šaptom i romonom
Duši ti se svijest probudi
Te ti spozna i uvidje
Da ti bolje nije nigdje
Do na tvoje majke grudi!

Po njemu te svijet poznaje živa,
Na njem ti se budućnost osniva.
Zato uvijek k njemu teži,
U njegovo jato hrli,
Oko njega mi se grli
I u čvrsto kolo veži
Pa ti neće vremeniti
Burni trijesi da nahude;
Po jeziku dok te bude,
I glavom će tebe biti!

Ljub si, rode, jezik iznad svega,
U njem živi, umiri za njega!
Po njemu si sve što jesi:
Svoje tijelo, udo svijeta,
Bus posebnog svoga cvijeta
U naroda silnoj smjesi.
Bez njega si bez imena,
Bez djedova, bez unuka.
U prošasti sjena puka,
Ubuduće niti sjena!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 13:17

Konferencija: Digitalna (R)evolucija

U Zagrebu je 12. veljače 2018. godine održana središnja konferencija za one koji žele uspjeti u doba digitalnih supersila.

Na konferenciji su sudjelovali i nastavnici naše škole koji su uključeni u projekt „Abeceda pismenosti“: Marina Herceg, Dejan Goljevački, Maja Kurtović i Doris Glumac.

Konferencija je održana u atriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hanza Medie i HUP-a

.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2018. 17:37

DAN SIGURNIJEG INTERNETA Vijest ima dokument u privitku

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. 

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o  sigurnosnim problemima na internetu. Ove godine je to bilo 6. veljače. 

Profesorica Galošević je svoje učenike pozvala da na satu informatike naprave kvizove, križaljke, spajalice, osmosmjerke i sl koje će kasnije moći igrati drugi učenici.

Radove učenika možete pogledati u privitku. Poigrajte se!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2018. 19:26

Projekcija filma "ČUDO"

Pozivamo učenike i nastavnike na projekciju filma "Čudo"

Čudo (engl. Wonder) američka je filmska drama Stephena Chboskya iz 2017. godine, temeljena na istoimenom romanu R. J. Palacia.

Govori o Augustu Pullmanudječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu te se pokušava uklopiti u svoju novu životnu sredinu.

Projekcija će biti u kinu "Urania",  14.veljače u 13.00h.

Najava filma

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 2. 2018. 13:16

Gradska Smotra LiDraNo 2018.

I ove školske godine učenici naše Škole sudjelovali su na gradskoj razini Smotre LiDraNo – literarni, dramski i novinarski izraz, koja je održana u Medicinskoj školi u Osijeku, organizatoru Smotre, i u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića (dramski izraz), 26. siječnja 2018.

Na Smotri je sudjelovalo četrnaest učenika Škole u četiri kategorije i dvije profesorice mentorice. (Koji su učenici upućeni na ovu razinu Smotre, već smo izvijestili.)

Županijska Smotra LiDraNo održat će se 15. veljače o. g. u Našicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 2. 2018. 13:38

DAN ZAGRLJAJA

Međunarodni dan zagrljaja obilježava se 21. siječnja.

Naši su učenici proslavili Dan zagrljaja te upriličili aktivnost 26. siječnja 2018. u Školi. Učenici 2.a i 3.f razrednog odjela, sudjelovali su u izradi plakata, a središnja se aktivnost održala u petak.

Naši su učenici dijelili zagrljaje srcem i iskrenošću, a aktivnosti su se pridružili, osim učenika, i naši nastavnici.

Hvala svima na VELIKOM srcu i podršci!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 2. 2018. 13:36

POSJET UČENIKA ZAGREBAČKOJ BURZI i HNB-u

Dana 14. prosinca 2017. godine učenici Ekonomske i upravne škole Osijek posjetili su Zagrebačku burzu i Hrvatsku narodnu banku u organizaciji profesorice Zore Biuklić, prof. Jadranke Kristić i mr.sc. Marije Mesić Škorić.

Učenici su upoznati sa:

1. Poslovanjem Zagrebačke burze i osnovama financijske pismenosti

2. Financijskim znanjem i ponašanjem do zaštite potrošača 

3. Elektroničkim poslovanjem.

Učenici su slobodno vrijeme proveli na Adventu u Zagrebu, koji je proglašen jednim od najljepših Advenata u Europi.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 2. 2018. 13:30

Predstavljanje projekta

Predstavljanje PROJEKTA „ABECEDA PISMENOSTI“ – UNAPRJEĐENJE PISMENOSTI

Ekonomska i upravna škola Osijek s partnerima Gauss d.o.o. i Osnovnom školom Vladimira Becića Osijek,  provode projekt pod nazivom „Abeceda pismenosti“ koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2018. 11:37

ŠKOLA MIRA

Učenici, Ana Mahmutović i Boris Stambolija, zajedno s profesorom Hrvojem Biuklićem, sudjelovali su na Dijaloškom forumu "Ljudi grade mir/nemir".
Forum se održao u organizaciji Centra za mir Osijek, u srijedu 6.prosinca 2017. na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku.
Svrha foruma je bila istaknuti važnost dijaloga u izgradnji i održavanju mira.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2017. 21:20

POSJETA DJEČJEM KAZALIŠTU

05. prosinca 2017. godine posjetili smo dječje kazalište "Branko Mihaljević" u kojem smo gledali predstavu "Zašuti". 
U predstavi možemo vidjeti troje mladih ljudi s poteškoćama, koji nam iznose svoje probleme i stavove. 
Upoznali smo se s problemima s kojima se mi kao učenici susrećemo svakodnevno, no ne znamo kako se ponašati prema osobama s posebnim potrebama. Iz predstave smo mogli naučiti kako te osobe žive u svom neshvaćenom svijetu koji drugi ne razumiju. 
Ines Salkanović, Sanja Borjan 3.a
   
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2017. 21:11

POSJET PEDIJATRIJI

Učenici Ekonomske i upravne škole Osijek su pod vodstvom prof. Hrvoja Biuklića na blagdan Sv. Nikole bili u posjeti KBC Osijek, djeci na odjelu pedijatrije .
Učenici su  donijeli veliku košaru s paketićima čokolade, mandarina te  prigodnu pjesmicu. Svako dijete je dobilo poklončić te pjesmicu za Sv. Nikolu. Taj mali znak pažnje izmamio je osmijeh i donio radost kako djeci, tako i nama.
Matea Drageljević 3.a
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 12. 2017. 21:10

SAT KODIRANJA

I u našoj školi održali smo sat kodiranja pod nastavom informatike.

Profesorica Stjepanek i Maričić u suradnji s predstavnikom tvrke Mono, provele su sat kodiranja s 3.a i 3.b razredom.

Programiranje ili kodiranje mnogi danas smatraju jednako važnom vještinom kao i vještinu čitanja i pisanja. 

Bez obzira što će te biti po zanimanju, učenje kodiranja/programiranja pomaže učenicima u razvijanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Učenici dobivaju priliku vidjeti kako je računalna znanost zabavna i kreativna, te da je dostupna svima – bez obzira na dob ili porijeklo. A tko zavoli programiranje, odlučit će se učiti i mnogo dulje! Nisu rijetki učenici koji su nakon jednog sata kodiranja upisali puno dulje računalne obrazovne programe.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 12. 2017. 18:31

ALGEBRA

7. prosinca 2017. godine su nas posjetili predstavnici Algebre. 

Algebra je dio najveće privatne obrazovne organizacije u Republici Hrvatskoj. Studenti stječu znanja za rastuće industrije bazirane na digitalnim tehnologijama. Potencijalni studenti odabiru smjer svog kretanja prema digitalnoj eri, a takav način dugoročno osigurava sigurnu platformu za osobni razvoj i visoku razinu zapošljavanja. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima završnih razreda, koji su vrlo zainteresirano slušali tijek predavanja te sudjelovali u edukativnim igrama prezentatorice.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 12. 2017. 20:47

LABUS

Gimpanje i gimparsko prigovaranje

27. studenoga 2017. godine, prof Stjepanek i prof Bilbija su vodile zainteresirane učenike (22 učenika) na zanimljivu radionicu u FERIT (Fakultet elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija) gdje su naučili kako obraditi sliku u Gimpu.

Na ovoj radionici objašnjena su im dva najčešća formata zapisa digitalnih slika (.jpeg i .png) te koja je njihova primjena. Uz naputke s projektora učenici su obrađivali slike u programu za obradu slika GIMP.

Kako je bilo, pogledajte u slikama

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2017. 19:53

STOLNI TENIS

Srednjoškolsko prvenstvo grada Osijeka, održano je 14.studenoga 2017. godine.

Sudjelovalo je 12 muških srednjoškolskih ekipa.

Ekipa "Ekonomca" sudjelovala je u sastavu Mario Banek 4/a, Uroš Klajić 1/f i Vukašin Klajić 1/f. Osvojili su odlično drugo mjesto i stekli pravo sudjelovanja na Županijskom stolnoteniskom prvenstvu.

Voditelj ekipe bio je prof. Željko Pavičić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2017. 21:31

ŽIVA KNJIŽNICA U CISOKU Vijest ima dokument u privitku

Poštovan učenici,

srijedu 29. studenoga 2017.  između 13:00 i 16:30h  u prostoru CISOK-a, održat će se drugi dio Žive knjižnice za srednjoškolce. 

Zainteresiranim učenicima biti će na raspolaganju studenti Poljoprivrednog fakulteta, Strojarskog fakulteta u Sl. Brodu, Odjela za matematiku i Odjela za biologiju Sveučilišta u Osijeku, prema rasporedu koji se nalazi u privitku.

Za rezervaciju termina za razgovor sa studentom, obvezno je prijaviti se putem aplikacije koja se nalazi na stranici:  https://cisok.setmore.com (napominjemo da je broj termina za rezervaciju ograničen, ali u slučaju zauzetosti svih termina javite nam se pa ćemo pokušati otvoriti i dodatne termine).

Tijekom Žive knjižnice, učenici srednjih škola imaju 20 minuta da postave pitanja i dobiju odgovore od studenata o svemu što ih zanima vezano uz studiranje na njihovom fakultetu.

Molimo prijavljene učenike da dođu malo prije rezerviranog termina kako bi se stigli upisati u evidenciju.

 

Za za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju!
CENTAR ZA INFORMIRANJE I SAVJETOVANJE O KARIJERI OSIJEK+385 (31) 201-149|
HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE| Regionalni ured Osijek | Trg Ante Starčevića 3, 31000 Osijek

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2017. 19:52

KICKBOXING TURNIR Vijest ima dokument u privitku

U subotu, 18. studenoga, u Kutini se održao 19. „Kutina Open", međunarodni kickboxing turnir na kojem je nastupilo 364 borca iz 73 kluba i 6 država, a održana su 522 meča.

Učenik naše škole, Mihael Haller, 4. f, sudjelovao je na međunarodnom kickboxing turniru i osvojio 1. mjesto u low kicku do 67 kg. Član je Kickboxing kluba Svet duh iz Osijeka.

Poslušajte njegov intervju (u privitku) u emosiji HRT Radio Osijeka – Djeco i mladi, o SPORTU se radi.

Čestitamo Mihaelu i želimo mu još puno sportskih uspjeha. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2017. 19:41

Akcija očistimo Kopački Rit

Dana 13.10.2017. godine s početkom u 8:00h započela je Akcija očistimo Kopački Rit. U akciji su sudjelovali učenici škole Ruđera Boškovića te učenici Ekonomske i upravne škole Osijek.

Kada smo došli u Kopački Rit dočekao nas je doručak, a ubrzo nakog toga smo krenuli na posao. Bili smo podijeljeni u par manjih skupina te je svatko dobio određeni dio posla koji će ga na određeni način obavljati. U dijelu koji smo čistili i nije bilo toliko otpada, ali kada smo krenuli sa čišćenjem izgledalo je još bolje. Svi smo se dosta potrudili da sve temeljito očistimo te da ne ostane ništa što tamo ne prirada.

U 12:00h završila je akcija kojom smo pokazali kako se svi možemo potruditi da priroda oko nas izgleda bolje te smo i mi mogli primjetiti koliko je ljepše vidjeti čist okoliš. Nakon napornog, ali isplativog rada, došlo je vrijeme za ručak nakon kojeg smo se uputili kući. Vjerujem da je ova akcija bila vrlo uspješna te nam je drago što smo u njoj sudjelovali!

Učenici naše škole koji su sudjelovali u akciji: Tea Viljanac i Morena Vranić

   

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 11. 2017. 13:54

Globalni tjedan poduzetništva

Globalni tjedan poduzetništva obilježen je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u razdoblju od 14. do 16. studenoga 2017. godine.

Globalni tjedan poduzetništva je svjetska inicijativa sa svrhom promicanja poduzetništva i poduzetničkog načina razmišljanja kod mladih, ali i ostalih. Udruga Poduzetnici bez granica (EWoB) u suradnji s Katedrom za management, organizaciju i poduzetništvo organizirala je brojne radionice, predavanja i panele na temu „Mediji i poduzetništvo“.

Učenici 4.f razreda sudjelovali su na radionici „Manipulacijske igre“ koju je vodila Ana Čobanković. Učenici su aktivno i ravnopravno sa studentima igrali dodijeljene ulogu u  zamišljenoj situaciji.

Učenici 4.f, g i h prisustvovali su panelu „Utjecaj medija na imidž poduzetništva“  o čemu su raspravljali Mia Biberović (Netokracija), Vedran Stapić (Agroklub), Janko Rončević (Gradski radio) i Jelena-Gordana Zloić (Zaklada Slagalica). 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 11. 2017. 22:24

Posjet bolničkom groblju

Vjerujem da se nikada niste zapitali gdje se u našem gradu pokapaju zatvorenici, bolnički pacijenti, djeca ili gradski siromasi?

Zajedno sa profesorima Vilsonom Nićinom i Hrvojem Biuklićem mi smo na Dušni dan  02. studenoga 2017. godine odlučili posjetiti naše gradsko bolničko groblje te zapaliti svijeću pokojnicima na koje polagano pada zaborav. Većina stanovnika našega grada ni ne zna gdje se to groblje nalazi, ali ipak iza posljednjih zgrada Juga 2 nalaze se čak tri groblja koja se međusobno dodiruju. To su muslimansko i židovsko groblje te bolničko, sirotinjsko, dječje i zatvorsko groblje koje se znatno razlikuje od ostala dva.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2017. 11:12

Međunarodno natjecanje DABAR

Učenici naše škole pod vodstvom profesorice Stjepanek sudjelovali su u međunarodnom natjecanju Dabar. To je  natjecanje u računalnom razmišljanju..  Natjecanje se održalo 15.11.2017. godine i sudjelovalo je petnaestak učenika.

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove je godine organizirala natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar.

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2017. 11:05

Poziv učenicima i nastavnicima

Ekonomske i upravne škole Osijek na posjet predstavi 

Jana Sobriea i Ravena Ruela „Zašuti“
05. prosinca 2017.

u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, s početkom u 13.00 sati. Cijena ulaznice je 20,00kn.

Ostale informacije: Hrvoje Biuklić, nastavnik, Jelena Soudil-Prokopec, stručna suradnica
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2017. 19:25

Živa knjižnica Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o održavanju ŽIVE KNJIŽNICE ZA SREDNJOŠKOLCE

od 15.11. do 17.11 između 13:00 i 16:30 u prostoru CISOK-a.

Tijekom Žive knjižnice učenici srednjih škola imaju 20 minuta da postave pitanja i dobiju odgovore od studenata o studiranju.

Zainteresiranim učenicima biti će na raspolaganju studenti Filozofskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Ekonomskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, prema rasporedu koji se nalazi u privitku. Naknadno ćemo vas još obavijestiti i o terminu održavanja Žive knjižnice sa studentima Poljoprivrednog fakulteta, Prehrambeno tehnološkog fakulteta, Odjela za kemiju i biologiju.

Za rezervaciju termina za razgovor sa studentom obvezno je prijaviti se putem aplikacije koja se nalazi na stranici:  https://cisok.setmore.com/. Broj termina za rezervaciju je ograničen, ali u slučaju zauzetosti svih termina javite nam se pa ćemo pokušati otvoriti i dodatne termine. 

Mole se prijavljeni učenici da dođu malo prije rezerviranog termina kako bi se stigli upisati u evidenciju.


Za za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

CENTAR ZA INFORMIRANJE I SAVJETOVANJE O KARIJERI OSIJEK+385 (31) 201-149|

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE| Regionalni ured Osijek | Trg Ante Starčevića 3, 31000 Osijek

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2017. 13:21

Studiranje u Danskoj

U utorak, 7. studenog 2017. naši maturanti su imali priliku čuti sve o mogućnostima stipendiranog studija u Danskoj. Studij u Danskoj prava je prilika za sve one koji žele drugačiji, inovativan studij i priliku za internacionalnom karijerom. Ulaganje u vlastitio obrazovanje, najisplativije je obrazovanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 11. 2017. 17:22

Posjet predstavnika Sveučilišta VERN

Maturanti naše škole, danas su prisustovali prezentaciji Sveučilišta Vern.
VERN je u mnogočemu pomaknuo granice visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj prema kvaliteti poučavanja za poduzetničko, inovativno i odgovorno ponašanje.
U središtu njihovog obrazovanja je razvoj kulture poduzetništva, otvorenosti, odgovornosti, poštivanja osobnih i društvenih vrijednosti. U svojem dosadašnjem djelovanju, VERN je pokazao kako je timskim radom i međusobnim uvažavanjem moguće oblikovati model koji budućim studentima omogućuje najvišu razinu visokog obrazovanja, znanja i vještina neophodnih za brzu prilagodbu tržištu rada u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 11. 2017. 15:01

POSJET SUDOVIMA

Učenici Ekonomske i upravne škole Osijek su dana 25. listopada 2017. povodom "Dana otvorenih vrata" posjetili Trgovački, Prekršajni, Upravni, Općinski i Županijski sud.

Tamo su se na zanimljiv i praktičan način upoznali sa radom i funkcioniranjem sudstva u Republici Hrvatskoj.

Posjet sudovima je bio dobar način da naši učenici vide praktičnu primjenu znanja i vještina stečenih u nastavi budući da su dobar dio zaposlenih na sudovima bili bivši učenici Ekononske i upravne škole Osijek.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2017. 21:14

FINANCIJSKI PADOBRAN

21.10.2017. nastavnici Ekonomske i upravne škole Osijek sudjelovali su na edukaciji o financijsoj pismenosti koju im je darovala Erste&Steiermärkische bank. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 10:41

MEĐUNARODNI VOLONTERSKI PROJEKT „72 SATA BEZ KOMPROMISA“

Volonterski maraton „72 sata bez kompromisa“ održan je od 12. do 15. listopada 2017., a u Hrvatskoj se održava u Dubrovniku, Osijeku, Splitu, Sinju, Zadru i Zagrebu. Da se uključe u taj projekt, učenike 3.f razred potaknuo je profesor i razrednik Dejan Goljevački, koji inače svoj razred potiče na teambuilding te razne druge korisne aktivnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2017. 12:39

EUROPEAN CODE WEEK

20. listopada 2017. godine učenici Ekonomske i upravne škole Osijek u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Bios, nazočili su predavanju tvrtke Osijek Software City koju su predstavljali Bela Ikotić i Ivan Jurlina.

Učenici su nazočili dinamičnom i motivirajućem predavanju „Kako je nastao Osijek Software City“. Kodiranje i digitalna pismenost predstavljeni su kreativno i nadahnuto, a temeljnim su alatima rada naših učenika te onih koji će tek postati dijelom naše srednjoškolske ustanove.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2017. 17:27

"BAKINA SJEĆANJA", susret starih i mladih

Dana, 6. listopada 2017. godine, u 13 sati, održala se radionica pod nazivom "Bakina sjećanja" u prostoru kluba 60+.

Radi se o zanimljivoj aktivnosti u kojoj su sudjelovale osobe starije životne dobi ujedno i članovi kluba 60+ te pojedini učenici Ekonomske i Medicinske škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 10. 2017. 15:45

Posjet azilu

12. listopada 2017. posjetili smo Azil „Udruga POBJEDE“.
Učenike 2.b razreda vodio je Vilson Nićin u sklopu sata razrednika, 2.a razred profesorica Doris Glumac kao razrednica, a 2.c vodio je profesor Hrvoje Biuklić u sklopu  predmeta Ljudskih prava.
Za pse smo skupili novac i kupili 130 kg hrane.
 
Ivona Guštin 2.a
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2017. 12:33

POSJET HRVATSKOM SABORU

Nastavljajući dugogodišnju suradnju, danas su učenici drugih i trećih razreda Ekonomske i upravne škole Osijek, u pratnji ravnateljice Škole Lidije Žaper i voditeljice Dunje Novak, posjetili Hrvatski sabor. U galeriji sabornice, bili smo nazočni kada je premijer Andrej Plenković, podnosi izvješće o radu Vlade RH. Nakon obilaska Sabora, i upoznavanja sa poviješću, susreli smo se sa zastupnicima naše županije. Učenici su u ugodnom i konstruktivnom razgovoru, zastupnicima postavljali pitanja vezano za projekt "Slavonija", pitanja agrara, reforme u školstvu... 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 13:29

Forum mirotvorne škole

U petak 1.9.2017., Ana Mahmutović i Boris Stambolija učenici 3.a razreda, posjetili su s profesorom Hrvojem Biuklićem, prvi Forum mirotvorne škole u Osijeku u Galeriji Waldinger.

Počevši s radionicama u 9 sati, učenici iz 15 različitih srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske, učili su kroz zabavan i edukativan način kako se suprotstaviti nasilju, pridružiti se mirotvorstvu te kako biti razumno, humano te najvažnije od svega, mirotvorno biće.

Nakon napornog rada u jutarnjim satima, učenici su, kao i profesori, otišli na poslijepodnevni ručak u restoran "Kod Ruže" gdje su učenike i profesore iz dalekih gradova poslužili sa različitim slavonskim tradicijama hrane.

Poslije ručka nastavilo se sa radom do 18 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 13:23

LABUS sajam

Kao još jedan od programa popularizacije znanosti i znanstvenog obrazovanja, Fakultet elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija - FERIT Osijek, 22. -23. rujna 2017., organizirao je LABUS sajam koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim nastavnicima, ali i djeci vrtićkog uzrasta te ostalim zainteresiranim građanima.

Profesorica Stjepanek vodila je desetak učenika 1.c razreda na LABUS sajam.

Na LABUS sajmu je bilo prezentacija s aktivnim sudjelovanjem posjetitelja, a trenutne ponude aktivnosti/radionica se mogu vidjeti na http://labus.ferit.hr. Studenti su prikazali praktične radove koje su oni izradili u okviru završnih i diplomskih radova te programa Pro-student (http://pro-student.ferit.hr/).

Tijekom LABUS sajma izvodili su se zanimljivi pokusi iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih inženjerskih znanstvenih područja u koje su se posjetitelji aktivno uključivali te  im se na taj način kroz igru i približila znanost te primjena novih modernih tehnologija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 13:19

3D modeliranje i printanje

Učenici od 1. do 4. razreda Ekonomske i upravne  škole Osijek  s profesoricom Natalijom Stjepanek prisustvovali su zanimljivoj radionici 3D modeliranja i printanja.

Cilj ove radionice bio je potaknuti učenike da se nastave baviti tehnikom i tehničkim znanostima u slobodno vrijeme.

Pogledajte slike

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 13:16

III Znanstveni forum Vijest ima dokument u privitku

Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta

Ekonomski fakultet Osijek

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, održan je III Znanstveni forum na Ekonomskom fakultetu Osijek. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 13:12
 


TražilicaŠKOLSKE NOVINE

EKOOS

 

pdf verzija


Događanja i natjecanja

Volonteri


Udžbenici 2018./2019.

Napomena: Popis udžbenika je isti kao i prošle godine


Preuzmite označivač stranica


  ŠKOLSKO ZVONO


Koliko je sati?


Vrijeme u Osijeku

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Državna matura
preskoči na navigaciju