preskoči na sadržaj

Ekonomska i upravna škola Osijek

Login
ŠKOLSKE NOVINE

EKOOS

pdf verzija

Preuzmite označivač stranica

    ŠKOLSKO ZVONO
(šk. god. 2020./2021.)


Predstavljanje škole

Online predstavljanje

Letak

Promo plakat

 

Koliko je sati?

Vrijeme u Osijeku
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2016.

Ukupno: 396853
Ovaj mjesec: 407
Ovaj tjedan: 279
Danas: 2
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt EU
Autor: Administrator , 29. 4. 2021.

U petak, 23. travnja 2021. godine učenici 1. d razreda Ekonomske i upravne škole Osijek, su uz budno praćenje i smjerokaz pedagoginje, Maje Akšamović-Andrić, prof., defektologinje, Jelene Soudil-Prokopec, prof. i razrednice 1. d razreda, Lidije Bilbija, prof., nazočili radionici 7. sat i tematskoj odrednici Rodna ravnopravnost. 


Radionicu su održale predstavnice udruge IZVOR iz Tenje i predstavnice Centra za mir i nenasilje Osijek u prostorijama Regionalnoga Info-centra za mlade Osijek. 

Prvi je dio radionice usmjeren spram terminologije rodne ravnopravnosti, njezina razumijevanja, područja koja obuhvaća rodna ravnopravnost - diskriminacija. Učenici su svjedočili projektima i aktivnostima koje provodi udruga Centar za mir i nenasilje Osijek te proživljenim iskustvima povezanima uz ovo znakovito područje djelovanja.

Predstavnice udruge IZVOR iz Tenje predstavile su svoje značajno iskustvo u radu na zaštiti, promicanju i unapređenju ljudskih prava i sloboda, ravnopravnosti žena i muškaraca, demokratizaciji društva, razvoju ljudskih odnosa i zajednice usmjerenih spram pozitivnih društvenih promjena. Predstavile su projekte i aktivnosti koje je iznjedrila suradnja s učenicima i predstavnicima škola te aktivnosti koje provode u okrilju programa Promocija i zaštita ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, a koje bi mogle postati dijelom izvannastavnih sadržaja u srednjim školama.

Učenici su svjedočili razmjeni iskustava u provedbi izvannastavnih sadržaja i uputili svoja mišljenja o svojoj posvećenosti izvannastavnim aktivnostima i zadaćama. Zaprimili su obavijest o Erasmusu, Youthpassu, a u završnom su dijelu radionice učenici, na praktičnim primjerima iz svoje školske stvarnosti, praćeni podrškom i smjerokazima pedagoginje, defektologinje i razrednice, preuzeli ulogu donositelja odluka te s predstavnicima organizacija civilnoga društva, svjedočili procesu uključenja novih izvannastavnih sadržaja i aktivnosti u Školi (od početne zamisli do konačnoga ostvarenja).

Obogaćeni novim znanjima i spoznajama učenici će sa svojim voditeljicama prenijeti i primijeniti svoja iskustva u daljemu radu u Školi.

Fotografije možete pogledati u galeriji ili kliknite ovdje

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju