Pozivamo vas da se priključite BookCrossingu u našoj školi, međunarodnom pokretu koji kroz darivanje i razmjenu oslobađa knjige i popularizira čitanje. 

BookCrossing djeluje na način da se knjige koje želimo donirati ostavljaju na mjesto u školi predviđeno za razmjenu, kako bi ih mogli pronaći i preuzeti drugi zainteresirani čitatelji. 

Nakon čitanja knjige se prosljeđuju dalje, i time se nastavlja lanac čitateljske razmjene.  

RASPORED RADA ŠKOLSKE KNJIŽNICE

O knjižnici Ekonomske i upravne škole Osijek

                Povijesni razvoj knjižnice nije u potpunosti poznat, ali se pretpostavlja da je knjižnica stara kao i sama škola. Najstarije knjige datiraju iz 19. stoljeća, a iz pečata u knjizi vidljivo je da je pri samom osnivanju škole postojala profesorska i učenička knjižnica. Knjižnica je postojala tijekom razvojnog puta škole, ali se o njenom radu malo zna budući da nije očuvana pisana dokumentacija.

               Danas se knjižnica nalazi na prostoru ukupne površine 87,63m², a sastoji se od posudbenog odjela, spremišta i čitaonice. U posudbenom odjelu nalaze se, između ostalog,  lektirni naslovi, stručna literatura i naslovi za slobodno vrijeme.  Tu je i vrijedna referentna zbirka koju čine enciklopedije, leksikoni, rječnici i razni priručnici, kao i velik broj časopisa. Spremište čuva manje korištenu građu i građu starijih izdanja, a u čitaonici korisnici mogu učiti, čitati, pisati zadaću ili seminar, a na raspolaganju imaju i dva računala.

               Radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, a utorkom i četvrtkom od 11:30 do 17:30 sati.

 Svi ste dobrodošli!

Knjižničarka Maja Barić

Sve knjige koje se nalaze u školskoj knjižnici, možete pogledati na poveznici: https://library.foi.hr/lib/index.php?B=195&dlib=1

e - knjižnica

Skip to content