preskoči na sadržaj

Ekonomska i upravna škola Osijek

Login
Tražilica
ŠKOLSKE NOVINE

EKOOS

pdf verzija

Preuzmite označivač stranica

    ŠKOLSKO ZVONO
(šk. god. 2020./2021.)


Predstavljanje škole

Online predstavljanje

Letak

Promo plakat

 

Koliko je sati?

Vrijeme u Osijeku
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2016.

Ukupno: 396853
Ovaj mjesec: 407
Ovaj tjedan: 279
Danas: 2
 

Projekti u školi

PROJEKT "BITI BOLJI"

Časopis Poduzetnik o posjetu u sklopu našeg projekta "Biti bolji"

 Neposredno kraj Ekonomske i upravne škole Osijek nalazi se privatni smještaj Maksimilian koji se nalazi u klasičnoj  austrougarskoj zgradi iz 18. stoljeća. U prošlosti, prvi poznati vlasnik kuće bio je austrougarski časnik Maksimilian  Riegl te je po njemu ovaj objekt dobio ime.

U sklopu našeg projekta pozvali smo vlasnicu Maksimiliana, Jasminu Krkić Poznić, koja je 21. siječnja 2016. g. pred oko 40 učenika održala nadahnuto predavanje o prvim počecima posla koji nije bio lak, o razvoju posla korak po korak...

Više o tome pročitajte na http://poduzetnik.com.hr/item/1021-biti-bolji-ekonomska-skola-osijek.html 

 Projekt DEAR student bavi se održivim razvojem čovječanstva.

Projekt pridonosi osnaživanju uloge lokalnih vlasti i nevladinih organizacija za provedbu edukacije o održivom razvoju na lokalnoj razini ; osnaživanje suradnje između lokalnih dionika na promicanju aktivnog građanstva u svrhu borbe protiv siromaštva, nejednakosti te socijalne i ekonomske isključenosti; kao i stvaranju konsenzusa među raznim dionicima u obrazovanju (roditelji, učitelji, obrazovne institucije i dr.) kako bi djeca u sklopu formalnog obrazovanja stekla osnovna znanja o vrijednosti održivog razvoja čovječanstva.
Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanje aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa ( razvoj, obrazovanje, podizanje svijesti ) u osnovnim i srednjim školama kao i u javnim politikama.
Projekt provodi 14 partnerskih organizacija u 6 europskih zemalja, a Ekonomska i upravna škola Osijekjedna je od srednjih škola gdje se projekt aktivno provodio u školskoj godini 2014./2015. Nastavnici koji su sudjelovali u ovom projektu su Sanda Duk, dipl. oec., Dunja Novak, dipl. oec. te Petra Avi, dipl. psiholog. One su unutar svojih nastavnih predmeta na razne načine integrirali edukaciju o održivom razvoju te na taj način uključile gotovo 300 učenika u projekt. Koristile su se audio, video i foto zapisima kao i razgovorom, debatom i diskusijom. Učenici su na kraju projekta morali snimiti kratak dokumentarni film o održivom razvoju, a snimili smo ukupno 9 filmova.


3. inkluzivna TeacherNet radionica

Tirana, 16. - 17. lipanj 2015

Nastavnica Sanda Duk, dipl. oec. predstavljala je školu na 3. TeacherNet konferenciji u Tirani od 16. -17. lipnja 2015. u sklopu projekta Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju.  Naglasak sastanka bio je na dijeljenju iskustava iz lokalnih školskih projekata te dijeljenju primjera dobre prakse iz vršnjačkog učenja. Na konferenciji je sudjelovalo 49 delegata iz 7 zemalja članica regionalnog projekta. 
Tijekom prvog dana slušali smo o novostima i napretku projekta koje su prezentirali regionalni menadžeri projekta. Dr. Judith Hollenweger sa sveučilišta iz Zuricha održala je prezentaciju alata za nastavničke aktivnosti i metode, dok smo mi sudionici aktivno davali prijedloge i sugestije za poboljšanje.  U drugom dijelu dana započeli smo s grupnim prezentacijama školskih projekata po zemljama.
Tijekom drugog dana slušali smo prezentacije drugih zemalja te i sami prezentirali nakon čega smo izveli zaključke i preporuke. 


Finale Festivala pameti svibanj 2015.

17. svibnja 2015. godine u Novom Sadu održano je finale sada već tradicionalnog 5. Festivala pameti. Naša delegacija sastavljena od učenika Karla Pandžića, Korine Štimac i Martine Marković u pratnji voditeljice Dunje Novak te ravnateljice Lidije Žaper, ušla je u veliko finale.
 


Erasmus+

Nakon pažljivo analiziranih motivacijskih pisama i pisama preporuke svakog prijavljenog učenika, BHV Education u suradnji s razrednicima, pedagogom i ravnateljicom sastavio je listu od petnaest učenika koji putuju u Veliku Britaniju. 

Sara Miklavčić-Odavić,2.g

Iva Holeš,3.b

Magdalena Lončarić,3.b

Borna Grunbaum,3.d

Ena Lončarević,2.a

Dorotea Garvanović,3.c

Ivan Bulić,3.f

Nicole Kocijan,4.a

Marija Klen,2.d

Ivan Durgel.3.b

Sara Debeljak,2.b

Emilija Doskoči,2.g

Enna Čuturdić,2.c

Michelle Selena Krznarić,2.c

Bruno Milošević,3.b


Projekt Građanin

23. svibnja 2015. u Zagrebu je održana državna smotra projekata građanskog odgoja i obrazovanja. 3. b razred razred s temom "Anđeli bez krila" predstavljali su Petra Magušić, Amanda Vidaković, Katarina Voloder i Dominik Varga. 

 


Europski tjedan mladih

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih učenici Škole 5. svibnja 2015. godine posjetili su „Živu knjižnicu" koju je organizirao PRONI Centar za regionalno podučavanje/Regionalni info-centar za mlade Osijek. 
U „Živoj knjižnici" učenici su mogli posuditi "rječnike” - razgovarali su s djelatnicima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Erasmus koordinatorima s fakulteta, savjetnicom iz EURES (Europske službe za zapošljavanje) centara, članovima volonterskih centara, udruga i organizacija koje se bave mladima. Razgovori su bili vrlo ugodni i naši učenici su saznali kako, kada i na koje načine iskoristiti programe mobilnosti te otići u zemlje EU radi volontiranja, besplatnog učenja stranog jezika, prijave na zavod za zapošljavanje i mogućeg zaposlenja.
Učenici koji namjeravaju studirati saznali su kako tijekom studiranja mogu otići u bilo koju zemlju EU i dio svog studija tamo završiti.
Konačni zaključak je da će svakako pokušati iskoristiti prilike koje im se pružaju te su mišljenja da bi ovakve informacije trebale biti dostupnije svim učenicima.


 

 

Wake up, reality's calling!   

Ekonomska i upravna škola Osijek u suradnji sa Srednjom ekonomskom školom "Bosa Milićević" iz Subotice po prvi je puta sudjelovala u međunarodnom Projektu Wake up, reality's calling! u organizaciji acesa-a (Academy of Central European Schools) na temu mediji.

Aces akademija osnovana je 2005. godine u svrhu povećanja aktivnog sudjelovanja učenika i nastavnika u procesu razmijene i međunarodne suradnje.

Sve informacije vezane uz naš Projekt možete pogledati na web stranici:  http://prezi.com/sbvrttyy7jz0/aces-wake-up-realitys-calling/

slika sudionika Projekta

 

 

 


 

 

 

   

SLIKE: MEĐUNARODNA OMLADINSKA VOLONTERSKA ŠKOLA                                            

Manifestacija „Budi promjena“ je ujedno bila dobra prilika za druženje volontera iz različitih škola, kao i zajednička volonterska akcija koja je obilježila novi početak školske godine i školskog volontiranja.

U sklopu manifestacije naše su učenice sudjelovale u bojanju dječjeg igrališta.

Evo njihovih komentara: „Na ovu volontersku akciju bojanja Drvengrada se odazvalo oko dvadesetak volontera iz različitih škola. Atmosfera je bila prekrasna. Uz druženje i razgovor smo napravili nešto korisno i uljepšali jedan dječji park. Bilo je vrlo zabavno. Jako nam se sve svidjelo i kada bi se ponovila ovakva prilika rado bismo se ponovno odazvale.“

Osim što smo bojali Drvengrad, na Trgu A. Starčevića smo se predstavili našim građanima, ne samo kao Ekonomska i upravna škola Osijek, već i kao škola koja želi doprinijeti promicanju vrijednosti i prakse volontiranja kod djece i mladih. Putem plakata i brošura prolaznici su mogli upoznati sve što naša škola nudi svojim sadašnjim i budućim učenicima.

          SLIKE: MANIFESTACIJA „BUDI PROMJENA“

 

 

 

 

 

 

  tekst napisala: prof. Sanja Vakanjac


preskoči na navigaciju