Datum objave: 26. rujna 2023.

EUROPSKI DAN JEZIKA

Europski dan jezika – Slavimo jezičnu raznolikost

Tijekom Europskoga dana jezika, koji je obilježen 26. rujna 2023. godine, učenici i predmetna nastavnica Ekonomske i upravne škole Osijek bili su posvećeni aktivnostima tijekom kojih su željeli podsjetiti na važnost govorenja europskih jezika u svakodnevnome životu.

Naši su maturanti izradili slastice sa zastavama različitih država, istraživali jezike i zanimljivosti o pojedinim državama koje su im znakovite i zanimljive. Pripremili su i tradicionalnu tortu od jabuka, prema njemačkome receptu, uz pomoć članova svojih obitelji, a kako bi podsjetili na iščezla vremena i očuvali stare običaje. Ovaj je događaj potaknuo jezičnu raznolikost i međukulturno razumijevanje među učenicima naše Škole.

Organizatorica je Europskoga dana jezika Vlasta Svalina, prof., a mentorica je učenicima tijekom izrade videosadržaja Lidija Bilbija, prof. 

Videosadržaj koji predstavlja događaje i aktivnosti  tijekom Europskoga dana jezika u našoj Školi možete promotriti na poveznici: https://youtu.be/ec6ME4Sk4yU


Učenici 1. b, 3. b i 3. c naše Škole obilježili su ovaj dan 25. rujna 2023.

Thomass (1. b) i Vanesa (3. b) Pritišanac napravili su prezentaciju o važnosti obilježavanja ovoga dana, upoznali slušatelje o rasprostranjenosti jezika u Europi, napisali koju riječ i o važnosti pisama rasprostranjenih na „Starom kontinentu“.

Pripremili su i kviz na temelju ovoga što su iznijeli učenicima 3. b i 3. c, koji su učenici uspješno riješili, a to znači da su bili pažljivi slušatelji.

Rubens Bingold i Lana Frajt (3. b) također su napravili kviz, ali u drugom obliku. I taj su kviz učenici-slušatelji dobro riješili.

Dok su pripremali materijale, Thomassa, Vanesu, Lanu i Rubensa mentorskim vođenjem pratila je Blaženka Budimčić, profesorica hrvatskoga jezika.

Skromno materijalno, ali bogato duhom, obilježili smo ovaj dan.

Galerija slika

Pročitajte još

OBAVIJEST MATURANTIMA

OBAVIJEST MATURANTIMA

SUKLADNO PRAVILNIKU O IZRADI I OBRANI ZAVRŠNOG RADARASPORED PREDAJE ZAVRŠNIH RADOVA BITI ĆE 17. lipnja 2024.U ČITAONICI ŠKOLE PREMA SLIJEDEĆEM RASPOREDU:  4.A RAZREDNI ODJEL – 10.00   - 10.15 4.B RAZREDNI ODJEL -  10.15  -  10.30 4.C RAZREDNI ODJEL -  10.30  -  10.45...

ŠKOLSKE NOVINE

ŠKOLSKE NOVINE

Dragi učenici, roditelji i nastavnici, S veseljem vas obavještavamo da je objavljen novi broj našeg EKOOS časopisa, ljetno izdanje. Pozivamo vas da pročitate najnovije članke, intervjue i priče koje su naši talentirani učenici pripremili za ovu sezonu. Također, želimo...

Skip to content